zondag 20 maart 2011

Tijdens de week hadden ze zich aangemeld, Ward en Louis. Ze wilden wel eens weten wat die Prince van hun papa daar in de winter zo allemaal doet in Konijnsplaat. Dankzij het aangename lenteweer konden zij ook eens meezeilen.



De schoten werden klaargelegd, de fok uit zijn zak getoverd, de huik van het grootzeil gehaald. Motor gestart en tante Kiki stuurde de boot de jachthaven uit. Eenmaal buiten hesen papa en nonkel Bert de zeilen, en al gauw sneed de boeg van de Prince vrolijk door het Oosterscheldewater. Stuurman Ward leerde op het kompas sturen, en Louis vond het erg aangenaam in de armen van mama. We gleden dooor de Overloop naar Zierikzee, en dan via de Roompot naar de Hammen. Zalig zeilen, wind van achter en allemaal met de neus naar de zon. Zonnewijzers?
Bij Burghsluis keerden we terug. Kruisend langs de plaat. De warmte van de zon maakte plaats voor de frisse zuidenwind. Hammen uit, en met een aantrekkende wind tegen 8 knopen richting Roompotsluis. Geen bruinvis te bekennen: die verhalen geloven Ward en Louis dus nog steeds niet. We moeten nog maar eens terugkomen.
Eens terug in 'Konijnsplaat' ruimen we de boot op, terwijl Ward en Louis met mama naar de speeltuin trekken. Genoeg gezeild. Louis interviewt onderweg nog een verraste bootklusser. Een rustige zaterdag op het water, batterijen weer helemaal opgeladen. Twee matroosjes kwamen, en zagen dat het goed was. Ben eens benieuwd wanneer hun ogen dichtvielen, in de auto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten