dinsdag 5 april 2011

Eindoverwinning in de Goofy Races 2010-2011



Eindelijk. Na zes winterwedstrijden in de meest uiteenlopende omstandigheden prijkt onze Prince op de eerste plek in de eindstand. Met twee eerste, een derde en drie vierde plaatsen waren we de voorbije winter de meest reguliere boot van de hoop.

Spijtig dat Snelle Vliet en Bolderik twee wedstrijden moesten laten schieten wegens de schade die beide boten opliepen tijdens de ruige Goofy race in februari. Het had dus spannender kunnen zijn dan wat we nu kregen. Kers op de taart – niet vergeten – was ook een bijzonder succesvolle Kerstrace, voor een keer eens in een idyllisch winters landschap.

Bedankt aan alle zeilers en zeilsters die deze winter de Prince de Pétarcq mee naar de overwinning gezeild hebben, hoewel het resultaat in punten niet echt belangrijk is (maar toch leuk).

De Prince kende zondag een rustige tocht terug naar huis. Een bruinvisje en zes zeehonden deden ons uitgeleide, en ja het water op de Westerschelde is nog steeds even grijs-bruin. Dat was wel even wennen na een 6-tal maanden blauwe Oosterschelde…

Onze boot gaat straks de kant op voor wat winteronderhoud. We hopen tijdig klaar te zijn om op 2 juni de start van de Oostende-Ramsgate te halen. Als dat niet lukt, dan wordt de Schelderegatta van Harry Van den Bergh wellicht ons volgende doel.

Helpende handen zijn steeds welkom op Linkeroever. Steiger G, en vanaf 12 april ergens op de parking van de RYCB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten