woensdag 18 april 2012

Winterkampioen

Met een mooie reeks podiumplaatsen kroonden we ons op 7 april tot de nieuwe Goofy winterkampioenen in de Ongemeten-klasse voor schepen langer dan 10 meter. Nu ja, nieuw, vorig jaar kaapten we ook de eerste plaats weg, dus eigenlijk volgen we onszelf gewoon op. En dat is ook dit jaar het werk geweest van een uitgebreide bemanning, waarvoor onze oprechte dank.

Het leuke rijtje van 3-2-1-2-3 toont dat we steeds in de top van het klassement terug te vinden zijn. Sommigen beweren dan dat onze rating te laag is, of de hunne te hoog, maar zulke beweringen raken kant noch wal. Zo weinig mogelijk fouten maken, goede maneuvers en hier en daar wat kennis van de ‘lokale omstandigheden’ zijn de enige factoren die dit goede resultaat mogelijk maakten.

Een losgeschoten genua-schoot, een nipt gijp-maneuver noch een ontploft blok van de grootzeilschoot konden ons tegenhouden. Ook niet die ene spi die we in volle strijd boven uit de mast moesten gaan plukken. Merci Jonas...

Dat een stokoud ontwerp als onze boot (1981) –de zeilen zijn iets recenter, maar niet veel- in het klassement moderne zeiljachten als een Hanse 400, Breehorn 37, Sun Odyssey 39, Elan 333, First 36.7 of nog een koppel 40.7’s achter zich laat, is allemaal aan te danken aan bovenstaande.

Ook de prima sfeer aan boord (op de Prince is het altijd feest) zorgde er meermaals voor dat we vlotjes rond de boeien van de Oosterschelde draaiden. De behaalde resultaten doen alvast het beste vermoeden voor de 2 uitdagingen van 2012: de Round-the-Island Race en de Oyster Olympic Regatta in Cowes.

Intussen is de boot al terug in Antwerpen. Gisteren dinsdag ging de mast er af (joepie er komt eindelijk een windex op!!) en kreeg de boot een plekje op de botenparking van de RYCB. Naast het gewone onderhoud wordt de installatie van een nieuwe Webasto de absolute blikvanger. Lekker warm voor de volgende Belgische zomer.

Hoewel… Belgisch? We zullen een flink pak weken in Engeland vertoeven, en daarna gaat het naar onze nieuwe vaste ligplaats in … Colijnsplaat! Jawel, want vanaf dit jaar wordt de Goofy-haven onze thuisbasis voor zomer- én wintermaanden.

1 opmerking:

  1. Proficiat he. Goed gevaren, als we nog wat tips moeten geven voor RTI moet je het maar laten weten..Christophe

    BeantwoordenVerwijderen